Известие

Collapse
No announcement yet.

Колеги, нужна ми е малко помощ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от krasy k
    "а този красиК ли беше....ти не беше ли гинеколог....преди 2 месеца купи един таралясник и вече професор;"
    SOVA ,какви са тези простотии,като какъв се изживяваш? Идеята на форума е да помогнеш с каквото можеш,да има дискусия и всеки да сподели опита си.Това не специализирано научно-техническо списание,нали? Евала на хора като Новачев! А ти sova май не си прочел достатъчно внимателно написаното. Държа да ти обясня нещо :
    1.не съм професор и не се правя на такъв!!!Просто се опитвам да помогна на човека с това което знам от личен опит,защото още не се е ориентирал във форума/като почти всички новаци/,а на "старите кучета"/с малки изключения/ им е под достойнството да се занимават с такива като него.
    2. Да , гинеколог съм. Това проблем ли е да се опитвам да помогна на някой,макар и малко и за неща извън професията.Мисля,че житейския ми опит/до някъде и с автомобилите/е по-голям от твоя. Предполагам,че когато аз съм карал кола,родителите ти не са те били заченали.
    3. По въпроса за "таралясника"- 1.въобще не е таралясник в мойте очи и за мен това е важно,а не твоето мнение за колата ми! 2.Ако изкарам пари с честен труд/за да спя спокойно/ ще си взама 159 -ка ,мисля че не необходимо да спорим на тази тема.Що не си четеш фиатския форум???
    Голяма помия се оформи ,но ...с диваците трябва да се общува дивашки

Comment

Вместо това озъптете колегата sova ,обяснете на него и други подобни къкъв е този форум и каква е целта на форума.Те няма да си направят труда да прочетат уводната част. Лично аз съжалявам че си изтървах нервите,но аман от такива като него.
      Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
      Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Ама какво става бе хора, кви са тея "трошки", "майстори" и всекви други обиди. 1-во всеки досега ми казва "алфистите са супер, форума им е много добър". И аз също така си мислех, ама кво става, пак има некой да се заяжда, като навсекъде. Мерси за съветите! Относно моето мнение: поне от опит - личен - съм установил, че не е важно от колко време правиш нещо, а с какъв мерак го правиш, защото, когато се интересуваш, научаваш нещата много бързо и да, можеш да станеш "професор" спрямо некой "закостенял" акъл. Поне в моята професия - компютрите - е така. Че съм се нагледал на всекви величия, админи, дето се мъчат цел ден, казват че проблема е в хардуера, а се оказва елементарен драйвер, който поправям за 2 минути. Така че тва за "времето" е нищо - онея са големи, от 10 години го работят и пак си остават тъпи. А има хора с логическа мисъл, които са диагностици с аналитичен ум и те се самоубочават в движение. Относно колата, може да ми се смеете, ама засега тва е алфата, която ми харесва най-много на външен вид, чисто като форма ако щете и немисля засега да си я сменям, а смчтам да я поддържам в добро здраве. И тва че некоя кола е стара на години, не я прави трошка, а класика. Може би некой ден ако имам пари ше си взема и един реставриран мустанг или таурус, па нека е трошка. Тва е засега и още веднъж ви благодаря. И моля, не се заждайте!
        Alfa Romeo 156 2.0TS '98 - произведена, '99-'06 - 1-ви собственик
        Alfa Romeo 145 1.6TS 11.2000 - на жената

Comment

"Всяко стадо си има мърша" - и тук е така.
          Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Първоначално публикувано от fosil
            Това скърцане и аз го имах,оказа се преден носач смених го и се оправи.а относно пропката ако я завариш като сменяш маслото ко правим
            Ми аз написах . Като ти я заварят след това ще ти я пробият и ще ти направят нова резба вече в здрав метал.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Derry прав си колега извинявай явно съм вдигал халбата тогава с биричката
              Alfa 146 1.6 boxer 96g

Comment

radop, ето ти малко снимки поне да се ориентираш и поне да знаеш за какво става въпрос.Това е свален горен носач,погледнат отдолу,но така ще го видиш и ти като се наведеш.Това масивното тяло е горния носач ,а ограденото е част от тампоните ,която се вижда като погледнеш нагоре в калника. Дано съм ти помогнал поне да се ориентираш.
                Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Айде малко за пробката има два варианта рървиа е ако резбата е била оригинална 16х1,5 намирасе или се взема на заем метчик 18х1,5 прависе нова пробка или се купува и се нарязва нова резба и това докато някой наречен майстор гъзорък работник в сервиз не ви пренатегне отново пробката в алуминиевата резба и минавате на заварка. При заварката има една особенност за да стане добра трябва алуминият да е идеално чист да няма никакво масло кал и прочие гняс защот при заварката ще се получат газови шупли и може пак да сълзи от пробката защото алиминия в зоната на заварката става порест. А за тампоните прочетете темата кум края описъл съм какво скърца вгорните носачи и нема опрвия със прйове ако проблема е във тях
                  http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... c&start=45
                  156 1,8 ТS 99
                  Nissan Murano 2005

Comment

...Може при пренарязването на резбата,метчика се маже обилно с грес, за да обира стружките, и се прави на повечко цикли-нарязване-вадене, за да се вадят и почистват стружките, и да се избегне попадане на стружки в картера;
                    Ако ще се заварява-само с почистване не става; термин "идеално чист" за алуминий важи при третиране с пароструйка за когато ще се ходи на Алфа-среща; задължително детайла се байцва/в горещ-50 гр.целзий воден разтвор на натриева основа,или т.нар. сода каустик-който ще го прави в къщи, да съблюдава техниките за безопасност/; Байцва се чрез няколкократно кратко потапяне и последващо измиване; после заварката-наваряването трябва да се направи до 4-5 минути, щото след това време алуминият се самозатваря с окис и заварка-наварка не става;
                    156-2.4 jtd

Comment

А кое точно е въпросната силиконова грес за смазване? Защото на нито един флакон не прочетох "силиконова грес"
                      Alfa Romeo 156 2.0TS '98 - произведена, '99-'06 - 1-ви собственик
                      Alfa Romeo 145 1.6TS 11.2000 - на жената

Comment

Аз имах най добър резултати от този с лилавия етикет и с капкатакапка а съм изпръскал по два флакона и от двата модела няма смисъл всекиден трябва да се пръска че да не скърца и трябва да се пръскат всички тампони защото не се знае от кои идва скърцането единственото място на което има резултат е тампоните на стабилизиращата щанга единственото решение е нов носач (само тампоните също не издържат дълго) това е истината а и това че проскърцват в началото не е проблем но щом скърцат означава че са превътрели металните втулки в тампоните 9Изключвам тампоните на стабилизиращата щанга) а щом са превътрели означава че иам триене между гумата и металната втулка , щом има триене има и износване (тампоните не са направени да работят с триене освен ако не са полиуретанови) щом се изнносва размера намалява и започва да потропва на дупки лего и глухо но ако отидете на диагностика не предница ще ви кажат че всичко е наред . Все още луфтвете са малки след време зависи по какви пътища се движи колата ще се разхлопа ро добре и отчетливо.
                        Не е нужно по няколко теми за едно и също нещо.
                        156 1,8 ТS 99
                        Nissan Murano 2005

Comment

Working...
                        X